Primăria orașului Flămânzi a lansat proiectul „Măsuri integrate pentru reducerea sărăciei și dezvoltarea comunitară a orașului Flămânzi”, un proiect în valoare totală de aproape 4,5 milioane de euro.

Partenerii acestui proiect sunt Primăria orașului Flămânzi, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Flămânzi, Fundația „ICAR” București și THR Consulting Group SRL București. Potrivit inițiatorilor proiectului, au fost stabilite cinci zone defavorizate de pe teritoriul orașului Flămânzi și se vor investi bani în special în educație și sănătate. Cel mai important este că odată demarat acest proiect, o parte din persoanele asistate social vor fi calificate și vor primi un loc de muncă.

„Proiectul vizează mai multe categorii sociale, persoane care nu au niciun sprijin, persoane care nu pot să aibă o calificare deoarece nu au nici măcar opt clase. Prin acest proiect, încercăm să-i ajutăm. Avem 12 specializări. Vor participa la un curs de 30 de zile teorie și 30 de zile practică. Prin acele parteneriate cu diverși agenți economici, îi vom integra și le vom găsi un loc de muncă. Vor fi peste 100 de locuri de muncă disponibile. Avem și un aspect economic. Vor fi finanțate 30 de idei de afaceri cu câte 25.000 de euro iar beneficiarul are obligația ca minim un an după încheierea proiectului să mențină minim doi salariați”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

De asemenea, 50 de copii proveniți din familii sărace vor fi incluși într-un program tip after-school iar pe perioada derulării proiectului vor primi o masă la prânz, vor merge în tabere și excursii și li se vor asigura rechizitele și uniformele școlare.

„50 de copii vor beneficia de programul școală după școală. Vom avea un spațiu modernizat. Acești copii vor primi rechizite, uniforme, vor merge în excursii, tabere, împreună cu părinții și personalul didactic”, a mai precizat primarul orașului Flămânzi.

Tot în cadrul proiectului, 600 de persoane vor beneficia de un set de analize gratuite. Valoarea unui set de analize este de 600 lei. De asemenea, două clădiri vor fi reabilitate iar în urma unei selecții, 30 de persoane vor primi câte 20.000 lei pentru reabilitarea locuințelor.

Articolul precedentElevii botoşăneni participă la şcoala de vară
Articolul următorRezultate BAC 2018 Botoșani – Procedura de afișare a notelor: tabele, medii, contestații