Elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Liceul Todireni au demonstrat pe final de an că pun suflet în toate activităţile pe care le organizează.

Duminica trecută, a fost organizat la Todireni, în cadrul Proiectului judeţean „Legende și tradiții. Sărbători creștine la români”, Festivalul – concurs de colinde și obiceiuri tradiționale de iarnă „Deschide ușa, creștine!”  Festivalul a inclus şi un Târg de Crăciun cu decorațiuni specifice acestei sărbători realizate de copii și cadre didactice din județ și din ţară.

La târg au fost aduse şi expuse fructe, gemuri, compoturi, prăjituri, sarmale, pâine de casă, plăcinte, cozonaci, alte bucate tradiţionale gătite de mamele elevilor. „După festival, le-am spus celor prezenţi că pot cumpăra din produsele expuse, fără ca acestea să aibă un preţ. Aceştia şi-au ales ce au dorit şi au lăsat bani în cutie. Aşa am strâns 460 de lei”, a declarat Carmen Maria Hemen, directr adjunct al liceului.

A doua zi după festival, Carmen Maria Hemen, profesorii Cristina Toma, Pansela Vasiliniuc, Lenuţa Aelxandrioaie, Ancuţa Toma, Bianca Brişcariu, preşedintele Consiliului Elevilor din Liceul Todireni şi Ionela Marineac, Simona Vlădeanu şi Andreea Şlincu, reprezentante ale părinţilor, au ajuns la Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”, condusă de Lutz Noack, cu multe daruri pentru copiii de aici, mâncare gătită, produse alimentare, fructe, dar şi cu cei 460 de lei adunaţi la Târgul de Crăciun.

„Am observat că asociaţia nu prea este ajutată. Le-am povestit colegilor, elevilor şi părinţilor despre activitatea care se desfăşoară aici. Domnul Lutz Noack mă impresionează din ce în ce mai mult. Mi se pare cumva ciudat ca multora dintre noi să nu ne pese de copiii nevoiaşi şi să vină cineva din Germania şi să îi ajute mai mult decât îi ajutăm noi. Noi, la Todireni, avem o tradiţie în a derula acţiuni umanitare de-a lungul anului, dar mai ales în perioada Crăciunului şi a Paştelui. Am venit cu toate aceste produse pentru a le face o bucurie reprezentanţilor asociaţiei, dar şi copiilor de care au ei grijă. Ştim că au nevoie de ajutor, poate se vor găsi şi alte persoane care să-i ajute”, a mai afirmat Carmen Maria Hemen.

Vizibil emoţionat, Lutz Noack a mulţumit pentru daruri şi a transmis urări de bine tuturor celor care s-au implicat în această acţiune umanitară.

Articolul precedentEroii revoluției comemorați la Botoșani
Articolul următorBotoșănean judecat pentru tentativă de omor. Și-a lovit fratele și nepotul cu toporul