FC Botoșani a câștigat cu 2-0 în deplasarea de la Călărași și în proporție de 99% și-a asigurat prezența în Liga 1 în sezonul următor. Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu s-a distanțat la 11 puncte de Dunărea Călărași, echipă aflată pe primul loc retrogradabil.

Debutul meciului a fost unul plictisitor, fără ocazii și cu un ritm foarte lent. În minutul 27, Golofca pătrunde în careu, este blocat de Sîrghi și Luchin iar centralul Istvan Kovacs arată punctul cu var. Lorand Fulop execută și marchează iar din minutul 29 FC Botoșani conducea cu 1-0. Gazdele au ieșit la joc după primirea golului dar nu au reușit egalarea chiar dacă Martin Fraisl a făcut câteva greșeli mari. În minutul 45, Golofca are o execuție cum rar vedem prin Liga 1 și marchează pentru 2-0.

Repriza secundă începe cu o șansă de gol a lui Fabbrini după care Gabi Iancu este aprope de a reduce din diferență. Odată cu trecerea timpului, FC Botoșani a făcut pasul înapoi și le-a permis celor de la Dunărea Călărași să controleze jocul. Fulop putea face dubla dar preferă un dribling în plus după care simulează în careu și se alege cu un cartonaș galben. Liviu Ciobotariu este mulțumit de rezultat și îi trimite pe teren pe Oaidă și Târșa, doi jucători de profil defensiv.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-2 iar FC Botoșani acumulează 32 de puncte în timp ce Dunarea Călărași rămâne cu 21 de puncte.

Foto: Digisport