FC Botoșani s-a impus la scor de neprezentare în derby-ul Moldovei. Fulop de două ori și Golofca au marcat cele trei goluri ale partidei.

FC Botoșani a început mai bine meciul, în minutul 15, Miron este împins în careu, Horațiu Feșnic lasă jocul să continue, mingea ajunge la Fabbrini care șutează din marginea careului dar Peralta respinge în corner.

Replica Iașiului vine în minutul 17 dar Sanoh nu reușește să împingă mingea în poartă. În minutul 29, Gardoș comite un henț în careu iar de această dată Horațiu Feșnic dictează penalty. Lorand Fulop execută și marchează iar din minutul 31 FC Botoșani conducea cu 1-0.

Cu un minut înainte de pauză, Enriko Papa recuperează o minge la jumătatea terenului, îi trimite lui Golofca, acesta șutează la colțul lung, Peralta respinge până la Fulop iar atacantul botoșănean face dubla.

Ieșenii au ieșit mai mult la joc în partea secundă dar nu au reușit să se apropie de poarta lui Pap. În minutul 78, Holzmann cade după un duel cu Rus, jucătorul Iașiul încearcă să-l ridice pe austriac iar acesta îl lovește cu capul. Centralul Horațiu Feștic îl elimină pe Holzmann și îi arată cartonașul galben șui Rus. În minutul 87, Fabbrini are ratarea campionatului.

În prelungiri, Roman scapă pe contraatac și este faultat în careu. Tot Roman execută dar trimite peste poartă. În minutul 90+3 Golofca scapă pe contraatac și duce scorul la 3-0. Partida s-a încheiat cu victoria echipei FC Botoșani care depășește pe Poli Iași în clasament.

Articolul precedent54 de misiuni ale pompierilor botosaneni în 24 de ore
Articolul următorCiobotariu este rezervat după victoria cu Poli Iași: „Mare lucru nu am realizat”