În perioada 22 iulie – 4 august, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” găzduiesc expoziția foto-documentară ,,Centrul Artistic Baia Mare – Artişti şi Toposuri”. Expoziţia este organizată de Muzeul Județean de Artă ,,Centrul Artistic Baia-Mare”.

Expoziția reprezintă un compendiu de istorie culturală în imagini a Școlii Băimărene de Pictură 1896 – 1989. Apărută în perioada Belle Époque, în 1896, Școala de la Baia Mare a fost o mișcare artistică care a luat ființă în jurul pictorului Simon Hollosy consolidându-se ca una dintre cele circa 40 de reputate „colonii” europene de la cumpăna secolelor XIX-XX.

Școala Băimăreană de Pictură este  printre puținele școli de artă europene  în care viața artistică s-a desfășurat neîntrerupt timp de mai bine de un secol, aici lucrând, vremelnic sau permanent,  peste 3.500 de artiști plastici (pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, designeri) din țară și din spațiul central și est-european.

Vernisajul va avea loc duminică, începând cu ora 13.00. Expoziţia va fi prezentată de Tiberiu Alexa,  managerul Muzeul Județean de Artă ,,Centrul Artistic Baia-Mare”.

Expoziția va fi itinerată la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi – luna august și Muzeul de Arheologie Săveni – luna septembrie 2018.

Articolul precedentAjutoare de urgenţă pentru mai multe familii din judeţ
Articolul următorAmenzi de zeci de mii de lei acordate de Garda de Mediu