În perioada 18 – 25 februarie, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” va găzdui expoziția dedicată celebrării marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Expoziţia include cărţi şi exponatul documentar filatelic și numismatic „Elemente din opera lui Constantin Brâncuşi ilustrate în filatelie şi numismatică” şi va putea fi vizionată la Secția Împrumut Carte pentru Copii.

Pe 4 noiembrie 2015, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legislativ prin care 19 februarie a devenit Ziua Naţională Constantin Brâncuşi. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pe 27 noiembrie 2015.

„Constantin Brâncuşi, <părintele sculpturii moderne>, cum a fost denumit prima dată de America, s-a născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal. Constantin Brâncuşi ne-a dus în universalitatea lumii, făcând din naţiunea română o mitologie. Drept urmare, este datoria noastră, pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi, să declarăm ziua lui de naştere sărbătoare naţională”, se arăta în expunerea de motive ce a însoţit propunerea legislativă în baza căreia 19 ianuarie a fost declarată Ziua Constantin Brâncuşi.

Potrivit legii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Articolul precedentVIDEO. Încă doi porci cu PPA la Pomârla. Se ia în calcul sacrificarea porcilor pe o rază de 3 kilometri
Articolul următorDosar penal pentru accident la beție