Zeci de botoşăneni, în principal oficiali, printre care secretarul de stat Angel Gheorghiu, parlamentari, prefectul Dan Şlincu, subprefectul Daniela Lozneanu, primarul Cătălin Flutur, viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu, alţi şefi de instituţii, consilieri municipali şi judeţeni, reprezentanţi ai partidelor politice, revoluţionari botoşăneni, au participat astăzi la ceremonia de comemorare a Eroilor Revoluţiei.

Manifestarea dedicată eroilor a debutat în faţa Palatului Administrativ, unde au fost puse flori pe placa aflată pe faţada clădirii. Vasile Halasanu, preşedintele Asociaţiei „22 – 25 decembrie 1989” a rostit numele eroilor morţi la Revoluţie, după care a fost ţinut un moment de reculegere.

Oficialii au mers apoi la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, acolo unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor. În timpul slujbei au ajuns la biserică şi ministrul Marius Budăi, deputatul Costel Lupaşcu, Liliana Mincă, liderul ALDE Botoşani şi alţi membri din conducerea formaţiunii.

După slujba oficiată de preoţii Grigore Diaconu şi Ştefan Grădinaru, a urmat discursul rostit de profesorul Tudor Maxim. „Cu toate că sunt 29 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 în care m-am implicat şi eu ca musca în lapte, totuşi pot să spun că emoţiile în faţa unei mulţimi de personalităţi sunt cam aceleaşi, sunt proaspete. Am o emoţie în plus, dată de faptul că, chiar dacă nu marcăm o cifră rotundă de la Revoluţie, totuşi o marcăm în Anul Centenarului Unirii, a creării României Mari şi niciodată nu este suficient să fim cu evenimentele de atunci, cu trecerea de la agonie la extaz în cursul anului 1918. Cei 29 de ani fac pentru generaţiile tinere ca acest eveniment să fie îndepărtat”, a spus, printre altele Tudor Maxim, reamintind de tendinţa continuă de demonetizare, de punere sub semnul întrebării a evenimentului de atunci.

După discurs, au fost depuse coroane din partea Asociaţiei Revoluţionare „22 – 25 Decembrie 1989”, Garnizoanei Botoşani, Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei şi Consiliului Municipal Botoşani, structurilor MAI, Serviciului Român de Informaţii, PSD, PNL, ALDE şi PMP.

Articolul precedentGuvernul a făcut un cadou primarilor. Cei mai mulți bani ajung la primarii PSD
Articolul următorFestival de datini la Todireni