Clubul Rotary Botoşani a decis să acorde prin proiectul „Ajută un copil să înveţe” – Bursa şcolară „Profesor Doctor Constantin Manolache”. Pentru anul şcolar 2018-2019 Clubul acordă patru burse. Prin acest proiect se urmăreşte susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare. În urma evaluării dosarelor aplicanţilor, Comisia de acordare a burselor a stabilit elevii câştigători. Aceştia sunt:

– Sabin Ionel Muraraşu – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, clasa a XII-a

-Răzvan Politic – Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga  Botoșani, clasa a X-a

– Dragoş Cosmin Tudorache – Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a XII-a

-Andreea Ungureanu – Colegiul Economic „Octav Onicescu”, clasa a XII-a.

Valoarea unei burse este de 6.000 lei pe an de elev. Bursele au fost acordate conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare în perioada 1 septembrie – 22 octombrie 2018.

Bursele poartă numele distinsului profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a iniţiat în tainele cărţilor generaţii şi generaţii de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botoşani a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul şcolar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de preţuire, de respect, dar şi ca model de urmat pentru generaţiile următoare.

Clubul Rotary – Botoșani este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profi din care fac parte voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elită în domeniul lor de activitate. Organizaţia are ca obiectiv susţinerea performanţei şi a excelenţei, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive şi educationale, sub sloganul „A servi mai presus de sine însuşi”.

Articolul precedentAlbum cu 100 de fotografii reprezentative din comunele și orașele județului Botoșani VIDEO
Articolul următorMașini distruse de un șofer beat