Liga Profesionistă de Fotbal a publicat cel mai bun unsprezece la finalul rundei cu numărul 9, din Liga 1. FC Voluntari dă echipei ideale a etapei pe cei 3 marcatori din victoria împotriva lui CS Mioveni, în timp ce Dan Petrescu a fost desemnat antrenorul etapei.

Echipa ideală a etapei a 9-a:

Dintre cei selectați, doar portarul Vâlceanu, fundașul Rareș Ispas și mijlocașul Ronaldo Deaconu nu au marcat, ultimul contribuind însă cu două pase de gol.

Portar
Octavian Vâlceanu (Gaz Metan / 24 de ani) – Prin intervenţiile sale, portarul Gazului a contribuit la prima victorie reuşită de medieşeni pe teren advers în campionatul curent.

Fundaşi
Valentin Crețu (FCSB / 32 de ani) – A dominat flancul drept. A scos penalty-ul în urma căruia roş-albaştrii au marcat singurul gol meciului cu FC U Craiova 1948.
Andrei Burcă (CFR Cluj / 28 de ani) – Este liderul defensivei clujenilor, care redevine o forţă cu el în teren şi Dan Petrescu pe bancă.
Grigore Turda (FC Argeş / 24 de ani) – Fundaşul piteştenilor a marcat pentru a doua oară în acest sezon, reuşita sa fiind una de 3 puncte.
Rareş Ispas (Sepsi OSK / 21 de ani) – Debutant în ediţia curentă pe prima scenă, devine un jucător tot mai interesant, pe care merită să-l urmărim cu atenţie.

Mijlocaşi
Cristian Costin (FC Voluntari / 23 de ani) – S-a evidenţiat şi în această rundă prin cele două goluri marcate. Trece printr-o foarte bună perioadă din carieră.
Hervin Ongenda (FC Botoşani / 26 de ani) – Decarul moldovenilor a înscris din nou şi a ajuns la 3 goluri şi două pase decisive în ediţia curentă.
Ronaldo Deaconu (Gaz Metan / 24 de ani) – A contribuit decisiv cu două pase de gol la prima victorie din istoria Gazului pe terenul Rapidului.

Atacanţi
Daniel Popa (Chindia / 26 de ani) – A marcat de două ori şi a ajuns la 10 goluri marcate în 43 de jocuri disputate în tricoul Chindiei pe prima scenă.
Adam Nemec (FC Voluntari / 36 de ani) – Experimentatul vârf al ilfovenilor a înscris din nou. A fost a 24 reuşită în 94 de meciuri bifate în Liga 1.
Ion Gheorghe (FC Voluntari / 21 de ani) – A contribuit la succesul ilfovenilor cu un gol marcat direct din lovitură liberă şi cu o pasă decisivă.

Antrenorul etapei
Dan Petrescu (CFR Cluj / 53 de ani) – În ciuda problemelor de lot, Dan Petrescu a pregătit excelent derby-ul cu Universitatea, iar la final s-a putut bucura de prima victorie din acest mandat.

MEDIAFAX