Consiliul Județean Botoșani a rămas fără contract de întreținere a drumurilor județene într-o perioadă în care acestea sunt într-o stare jalnică. Firma Big Conf a renunțat la contractul pe care îl avea pentru întreținerea drumurilor deoarece nu se mai putea încadra în prețurile din urmă cu doi ani când a avut loc licitația.

După deszăpezirea din această iarnă, multe drumuri arată ca după bombardamente. Un exemplu este drumul Botoșani – Vorona. Sunt zone în care șoferii sunt obligați să intre pe contrasens deoarece riscă să rămână cu mașinile în gropile apărute în asfalt.

În comuna Corni, șoferii își testează îndemânarea pe drumurile județene. Cei care reușesc să ocolească gropile ar trebui premiați și trimiși să ne reprezinte la concursuri. Și pentru pietoni este o adevărată aventură să meargă pe drumurile din comună. Ei trebuie să fie foarte atenți pentru a nu ajunge la urgențe cu entorse sau fracturi.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că vor organiza o nouă licitație și speră ca din aprilie să înceapă lucrările de reparații a drumurilor.

„Imediat cum vremea va permite, începem lucrările de întreținere a drumurilor. S-a cerut rezilierea contractului cu Big Conf. Imediat vom scoate la licitația lucrările de reparații drumuri. Vremea nu ne permite să intervenim în martie. Chiar și în aprilie au fost probleme. Nu cred că vom întâmpina probleme la licitație”, a spus Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Articolul precedentACCIDENT în zona Lebăda. Un BMW a ajuns în șanț
Articolul următor100.000 de lei pentru un SF la stadion