După mai mulți ani de promisiuni, în această primăvară au fost aprobați în guvern indicatorii tehnico-economici a drumului național 29D Botoșani – Ștefănești numai că în buget nu este niciun leu alocat pentru acest obiectiv.

Campania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a trimis documentația către Sistemul de Achiziții Publice în vederea organizării licitației dar licitația la drumul național 29D Botoșani – Ștefănești încă nu poate fi organizată deoarece nu sunt bani prevăzuți în buget pentru acest obiectiv. Valoarea investiției este de peste 260 de milioane de lei și include pe lângă asfaltare, reabilitarea a cinci poduri și două viaducte.

“CNAIR a trimis spre SEAP documentația pentru licitație. Nu prea am înțeles cum fac cu bugetarea. Când am propus să fie prinși câțiva bănuți în bugetul de stat pentru acest drum, pentru a fi prins ca fișă de obiectiv, ei au fost împotrivă. Există varianta ca la rectificarea bugetară din iulie să apară și DN 29D cu sume de bani ca să intre ca fișă de obiectiv în lista de investiții a Ministerului Transporturilor. Eu o să încerc să mă asigur că se va întâmpla. Atunci, licitația poate merge înainte. Cred că au forțat-o doar pentru că a fost campanie electorală”, a spus deputatul Cristian Achiței.

Dacă lucrările la acest drum nu pot demara în acest an, pentru locuitorii estului județului Botoșani este totuși și o veste bună. S-a început turnarea unui covor asfaltic pe drumul național Ștefănești – limita cu județul Iași.

“Salut începerea lucrărilor pe DN 24C Bădărăi – Ștefănești. După trei ani de lupte în comisia de transporturi, am reușit să obținem ca în planul de întrețineri pe 2019 să avem cel puțin tronsonul Bădărăi – Ștefănești. Eu îmi doresc să se facă în toamnă și tronsonul Ștefănești – Ripiceni – Manoleasa ca să închidem acel tronson. Vă garantez că o să lupt în continuare cu pesediștii ca lucrurile astea să se întâmple și practic. Să vedem lucrările executate”, a mai spus deputatul Cristian Achiței.