Ministrul Transporturilor le dă o veste proastă botoșănenilor. Drumul Național 29D Botoșani – Ștefănești rămâne într-o stare jalnică și în 2019.

Deputatul PNL Cristian Achiței a adresat o interpelare ministrului Transportului, cerând explicații cu privire la DN 29D Botoșani – Ștefănești. Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a precizat că acest drum nu a fost inclus în Master Planul de transport.

„Nimeni din tabăra puterii nu s-a preocupat efectiv în tot acest an de parcurgerea rapidă a etapelor premergătoare trecerii la lucru pe drumul care leagă municipiul Botoșani de Ștefănești și de punctul de trecere a frontierei de la Stânca. Este limpede pentru toată lumea, că nu erau altceva decât vorbe goale, minciuni gogonate, menite să îmbunătățească gratuit imaginea parlamentarului în cauză în ochii botoșănenilor. De întâmplat nu s-a întâmplat nimic, din nefericire pentru toți locuitorii acestui județ. Hotărârea de guvern nu a fost emisă, iar rectificarea bugetară a trecut de mult, fără a cuprinde nici măcar un leu alocat pentru DN 29D Botoșani-Ștefănești. Manipulare propagandistică tipic pesedistă!”, a postat deputatul Cristian Achiței pe blogul personal.

Parlamentarul botoșănean consideră că ar mai fi o șansă pe acest final de an de a se parcurge pașii legali iar în bugetul pe 2019 fie alocați bani pentru drumul Botoșani – Ștefănești.

„Sper ca presiunile pe care le exercit prin interpelarea în calitate de deputat de Botoșani a factorilor responsabili din Ministerul Transporturilor, ca și prin prezentarea pentru opinia publică botoșăneană a realității în privința acestui obiectiv investițional să ducă la o mobilizare reală a responsabililor pesediști, astfel încât până la sfârșitul anului să fie emisă, în sfârșit, hotărârea de guvern fără de care modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești nu va putea fi inclusă nici în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019. Altfel spus, acum, în aceste ultime săptămâni ale anului, trebuie dusă bătălia pentru Drumul Național Botoșani-Ștefănești, pentru ca 2019 să nu fie un alt an ratat pentru această investiție vitală pentru județul nostru.

Oameni buni, cereți-le imperativ parlamentarilor PSD de Botoșani să se implice efectiv în această luptă pentru realizarea unui obiectiv investițional concret în județ! Sunt la putere și pot contribui la emiterea hotărârii de guvern de care depinde DN 29D, chiar dacă asta ar presupune să mai renunțe la unele privilegii obținute în plan personal de la partid, în favoarea unei decizii administrative de normalitate față de județul nostru”, a mai scris parlamentarul liberal.

Drumul Botoșani – Ștefănești are 42 de kilometri iar valoarea estimată a lucrărilor este de 57 milioane euro.

Articolul precedentDeputatul Cristian Achiței dă de pământ cu pesediștii din Botoșani care nu au susținut Autostrada A8
Articolul următor39 de polițiști noi în județul Botoșani