Detaliul la care să fii atent când desfaci un borcan cu murături cumpărat din comerț

0
70

Foarte mulți oameni obișnuiesc să cumpere din comerț murături la borcan. De regulă, acestea sunt consumate fie ca garnitură sau fie ca leac pentru mahmureală. Borcanele pot fi păstrate în stare perfectă chiar şi timp îndelungat, însă este important să fim atenţi la anumite detalii. Astfel, ne putem da seama dacă murăturile s-au alterat înainte de a le gusta.

Borcanele de murături au un capac cu filet ermetic. De regulă, acestea se închid printr-un proces de căldură extern care provoacă un vid în interior. Dacă la desfacerea borcanului, nu se aude acel zgomot specific, murăturile nu mai sunt bune de consumat. Dacă vidul a dispărut este posibil ca microorganismele să fi pătruns în borcan şi să fi contaminat deja legumele aflate înăuntru.

Chiar dacă borcanele sunt închise corect, în acestea pot pătrunde bacterii anaerobe, care trăiesc în spații fără oxigen. Este foarte ușor să-ți dai seama de prezența acestor bacterii. Dacă în momentul în care deschizi borcanul, se aude un șuierat, trebuie să arunci recipientul.

În schimb, dacă respectăm condițiile de păstrare, unele alimente conservate pot ține foarte mult timp. Acest lucru a fost confirmat de Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.