În această dimineață, PNL Botoșani a formulat o plângere la Biroul Electoral Județean Botoșani prin care a semnalat faptul că se continuă propaganda electorala și după încheierea acesteia de către Costel Lupașcu, în calitate de deputat a Partidului Social Democrat.

În reclamația depusă la BEJ, liberalii acuză că deputatul PSD a încălcat dispoziţiile art. 35 alin.(1) din Legea nr. 370/2004, săvârşind contravenţiile prevăzute de art. 55 lit. t) din Legea nr.370/2004. Astfel, am constatat faptul că în data de 23.11.2019, ora 07:37, pe pagina de facebook, a fost continuată campania electorală pentru candidatul Partidului Social Democrat, VIORICA DĂNCILĂ .

“Prin această postare, aşa cum reiese în mod evident se adresează, în mod expres îndemnul de a vota candidatul Partidului Social Democrat VIORICA DĂNCILĂ, după încheierea campaniei electorale.

Acest lucru a fost făcut contrar prevederilor art. 35 alin.(1) din Legea nr.370/2004, potrivit cărora ,Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor şi se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă, de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00. Inclusiv mesajele postate pe reţeaua de socializare prin conţinutul lor se circumscriu conceptului de propagandă electorală, aspect în raport de care dată fiind încheierea campaniei electorale, sunt întrunite elementele tipice ale ilicitului electoral”, se precizează în comunicatul PNL Botoșani.

Liberalii au solicitat sancționarea deputatului PSD Botoșani și înlăturarea din mediul online a postării făcute de Costel Lupașcu.