Primarii care au accesat proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală vor trebui să dea explicații cu privire la oportunitatea acestor proiecte și criteriile de performanță.

Mai multe primării din județul Botoșani au primit câteva chestionare la care primarii vor trebui să răspundă și să anexeze documentele pe care le dețin.

„Am primit de la Curtea de Conturi un material foarte amplu în care ni se solicită niște criterii de performanță ale Programului Național de Dezvoltare Locală. Un chestionar foarte complet în care se invocă de la analiza cost-beneficiu și până la gradul de satisfacție a cetățeanului. Cel puțin vreo 20 au primit deja adrese să se conformeze într-un termen foarte scurt. Sunt documente pe care trebuie să le prezentăm.

În foarte multe cazuri nu sunt respectate normativele și nu sunt posibil de respectat. Nu din vina primarilor ci din cauza legislației. Acum stabilesc dimensiunile dezastrului. Nu o să ne ia nimeni școala sau asfaltul pus. Sunt trei chestionare legate de asfalt, de școli și de obiective generale. Toate întrebările vin punctual și sunt foarte bine documentate. La drum, ne spune: ați corelat cu nevoile bicicliștilor și persoanelor cu handicap concepția acelui drum? Aveți indicatoarele și marcajele rutiere puse împreună cu poliția? Act dorim. Este un protocol, se face trimitere la siguranța rutieră. Sunt o mulțime de întrebări.

În capul nostru se sparg toate și vom răspunde. După ce ai sărbătorit finalizarea unei investiții, o să fii nevoit să prezinți acea autorizație sanitar-veterinară și acea autorizație de siguranță la foc. Sunt două documente greu de obținut”, a spus Dumitru Chelariu, președinte ACoR Botoșani.

Articolul precedentCei mai importanți oameni de afaceri din Botoșani au fost premiați de Camera de Comerț
Articolul următor100 de atleți din opt țări se întrec mâine la Botoșani