Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează o nouă serie de cursuri gratuite de Antreprenoriat și Competențe Digitale pentru mămicile cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau au terminat concediul și nu au un loc de muncă.

Cursurile încep în ultima săptămână a lunii noiembrie 2020, se desfășoară online și au o durată de 3 luni. Pentru o bună desfășurare a activităților, este recomandată conectarea de pe un calculator personal/laptop. Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilități și cunoștințe de
bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor.
Cursurile de IT se axează preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilități digitale pe piață în acest moment, la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susținute de lectori, angajați ai USV, afiliați la Facultatea de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor şi la Facultatea de Științe Economice şi Administrație Publică, toți cu experiență în predare și colaborare cu adulții.

Oferim servicii gratuite de îngrijire a copilului în perioada desfășurării cursurilor pentru mămicile din municipiul Suceava.
Toate absolventele primesc diplome și sunt incluse într-o bază de date a USV, pentru a beneficia de alte oportunități de instruire și participare la proiecte care susțin comunitatea locală.
Înscrierile se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/
De la debutul proiectului și până în prezent, aproape 100 de mămici au absolvit cursurile Mommypreneurs, devenind primele Ambasadoare Mommypreneurs din România. La evenimentele organizate pentru decernarea diplomelor, unele mămici au spus că aceste cursuri le-au ajutat să iasă din rutina zilnică a creșterii copilului, să depășească momentele de tristețe sau chiar depresie care pot să apară în timpul concediului de maternitate. Mămicile sau împrietenit și au creat deja o comunitate locală.

Acest proiect este finanțat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni, de către opt parteneri din șapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania.

Perioada de implementare a fost prelungită cu 3 luni, pentru a compensa decalajele apărute din cauza restricțiilor impuse de pandemie.
Mai multe informații puteți afla accesând pagina de Facebook a proiectului: Mommypreneurs România

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 102. Românii, lăsați fără parade
Articolul următorFurturi de zeci de mii de lei comise prin modul de operare ”detergentul”