Primarul comunei Coţuşca, Dan Vezeteu, a primit de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) a primit ieri o parte din cărţile funciare realizare în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Este vorba de 1.196 de cărţi funciare, comuna din nordul judeţului fiind una dintre cele mai avansate în cadrul acestui program.
„Ceea ce vreau să remarc în modul cum se derulează Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară la nivelul judeţului este colaborarea foarte bună între autoritatea locală şi OCPI. Cred că această echipă sudată este soluţia prin care Programul, care vine cu o finanţare deloc neglijabilă asigurată de Guvern, poate fi implementat în cât mai multe UAT-uri în judeţ”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

La rândul său, directorul OCPI Botoşani, Mihai Bâlbă, a subliniat faptul că aceste program guvernamental are un impact major în reforma funciară la nivelul întregii ţări. „Aşteptăm ca rezultatele înregistrate astăzi (n.r. – joi) la Coţuşca să se înregistreze în cât mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ”, a spus Mihai Bâlbă.

Conform reglementărilor Uniunii Europene, începând cu 2020 se va trece la plata unică a subvenţiei pe fermă. Astfel, sectoarele cadastrale care includ terenuri agricole ce fac obiectul subvenţiilor au prioritate la înregistrare, deoarece fermierii nu mai pot încasa banii fără acte de cadastru din 2020.
În baza Programului de Cadastru şi Carte Funciară, pentru județul Botoșani au fost alocaţi încă din 2016 fonduri pentru realizarea lucrărilor de cadastru sistematic în extravilan. Au fost finanţare lucrări la nivel de unitate administrativ teritorială la Coșula, Copălău și Sulița. Din acestea, doar la Coșula lucrările sunt realizate 100% pentru 6.998 imobile, în timp ce la Copălău lucrările sunt realizate în procent de 80% din totalul de 7.866 imobile

Articolul precedentÎnchisoare pentru beție la volan
Articolul următorMai multe școli vor fi închise temporar în viitorul an școlar