Unele cluburi din Liga 1 și-au schimbat strategia și vor miza din ce în ce mai mult pe jucători tineri, din România. Mai mult, au început să investească sume importante în academii.

Un exemplu este clubul Sepsi OSK. Deja are o academie cu 430 de copii și continuă să investească sute de mii de euro în copii și juniori. Cornel Șfaițer, managerul clubului din Sf. Gheorghe, consideră că acum ar fi un moment bun pentru promovarea jucătorilor tineri din România și renunțarea la unii străini care nu sunt de valoare.

„Am mai spus-o că sunt total de acord să investim în tineri, în jucători români. Să ne repoziționăm. Să dăm încredere jucătorilor români, din Liga2, Liga3. Avem copii talentați. Acum este o oportunitate să fie promovați jucătorii români. La Sf. Gheorghe avem o academie cu 430 de copii. Eu am adus deja câțiva copii talentați. Mă refer la Dumitrescu, un fundaș stânga care este căpitanul la U19. Dragomir, un mijlocaș central, număr 10, super talentat. Un Popescu, mijlocaș central. Îi avem pe Carnat, Ștefănescu, Dumiter care deja joacă la Liga 1. Mai sunt copii pe care îi vom lua lângă noi. Avem o grupă bună la 2004-2005. Sepsi este abia în al treilea an de Liga 1. Avem condiții de pregătire, echipament. Unul dintre obiectivele clubului este să se dezvolte în zona academiei”, a spus Cornel Șfaițer.