Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 1.500 de pachete cu ţigări  de contrabandă în valoare de peste 21.000 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona localităţilor Păltiniş şi Darabani. Astfel, în jurul orei 17.45, a fost observată, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care se deplasa către pădurea din Păltiniş, transportând în spate un colet voluminos.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoana a abandonat coletul și s-a îndreptat către localitate. Întrucât cetăţeanul în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. 

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 30.000 de ţigarete (1.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 21.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, contrabandă calificată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentS-au urcat băuți la volan ți au dat nas în nas cu polițiștii
Articolul următorBilanț coronavirus 14 decembrie: 3.252 de cazuri noi și 109 decese