Un contrabandist în vârstă de 46 de ani a fost prins de polițiștii de frontier, după o urmărire de aproximativ cinci kilometri pe drumul dintre localitățile Zvoriștea și Dorohoi.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România dar conducătorul auto nu a oprit. Poliţiştii de frontier au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, iar după aproximativ cinci kilometri au reuşit oprirea autoturismului. Conducătorul auto a refuzat iniţial legitimarea, încercând să fugă, însă a fost reţinut la scurt timp.

În autoturism, între scaunele din faţă şi bancheta din spate au fost descoperite patru genţi care conţineau 13.200 de ţigarete (660 de pachete).

La locul opririi autoturismului s-a prezentat şi un alt cetăţean roman, în vârstă de 25 de ani, fiul conducătorului auto, care a declarat că ţigările îi aparţin şi le-a achiziţionat pentru consum propriu, însă nu deţinea documente de provenienţă pentru ele. Țigările în valoare de 6.400 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi instigare.

Articolul precedent4000 de pachete cu țigări confiscate dintr-o locuință
Articolul următorTânăr cercetat penal după o plimbare cu ATV-ul