Cinci oferte au fost depuse până la termenul limită în cadrul licitaţiei pentru elaborarea studiilor tehnico-economice necesare şi verificare tehnică de specialitate a documentaţiei pentru Drumul „Vămii”, finanţat prin POAT.

Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita şi moderniza 48,829 kilometri de drum judeţean, care fac legătura între actualul proiect de investiţii „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoşani – Iaşi” şi Vama Rădăuţi Prut. Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanţat din Programul Operaţional Regional Nord-Est 2021-2027.

„Prin Drumul «Vămii» vrem să redăm Axei Iaşi-Botoşani atributul de strategic, care s-a pierdut în momentul în care s-a decis transformarea actualului Drum Strategic, aflat în execuţie, într-un brăduţ de Crăciun. Vom moderniza alţi 50 de kilometri din infrastructura rutieră a judeţului şi vom crea o alternativă pentru relaţia Vama Rădăuţi Prut – sudul judeţului şi mai departe spre Iaşi”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean.

POAT-ul a fost deblocat la nivel naţional în urma demersurilor făcute de către, Consiliul Judeţean Botoşani, ADR Nord-Est fiind primul din ţară care a semnat acordul de finanţare pe POAT. Tot în urma demersurilor iniţiate de Consiliul Judeţean Botoşani, s-a aprobat extinderea perioadei de implementare a POAT la nivelul întregii ţări până la finele anului viitor, pentru ca fondurile europene din această axă să poată fi folosite şi să nu fie dezangajate de Comisia Europeană.

Sursa: Realitatea de Botosani