Aproximativ 50 de kilometri de drumuri județene vor fi asfaltați anul acesta. Prioritatea numărul unu va fi drumul Flămânzi – Prăjeni – limita cu județul Iași, un drum aflat într-o stare jalnică.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, susține că s-au stabilit drumurile pe care se vor turna covoare asfaltice iar pe restul drumurilor județene se vor face plombări și tratamente.

„Vrem să intervenim pe drumurile care nu mai pot fi plombate. Mă refer la Joldești – Tudora – limita de județ, Botoșani – Orășeni Deal, de la intersecția cu drumul spre Mesteacăn și până la pădure, Săveni – Podriga, Roma – Nicșeni – Podeni, Dorohoi – Dumeni, Dorohoi – Hilișeu Cloșca și Cordăreni – Vorniceni. Prioritare vor fi drumurile Flămânzi – Prăjeni – limita cu județul Iași și Cordăreni – Vorniceni. În rest, vom interveni cu reparații prin plombare, tratamente. Nu putem asfalta tot. Anul trecut am asfaltat 52 de kilometri iar anul acesta ne propunem cel puțin același lucru”, a precizat Dorin Birta.

Cât privește drumul Flămânzi – Prăjeni – limita cu județul Iași, reprezentanții Consiliului Județean spun că se vor turna două straturi de asfalt pe o distanță de 15 kilometri.

„Există acel litigiu în instanță cu firma care a câștigat licitația și nu este încă finalizat. S-a acceptat expertiza la drum iar din primăvară vom începe lucrările la acest drum. Vom turna un covor în două straturi, vor fi intervenții la fundația drumului și tot ce este necesar. Covorul asfaltic va fi de aproximativ 15 kilometri”, a mai adăugat vicepreședintele Consiliului Județean.

Articolul precedentAtenție șoferi! Parcarea din Piața Viilor va fi cu plată
Articolul următorMinisterele de resort au stabilit perioada de prohibiție din acest an