În zilele de 13 şi 14 octombrie vor avea loc manifestări prilejuite de Ziua Comunei Vârfu Câmpului şi Ziua Recoltei. Maria Huţu, primarul comunei, a declarat că sărbătoarea din acest an are o încărcătură deosebită deoarece va marca Anul Centenar, dar şi cei 626 de ani de la înfiinţarea comunei Vârfu Câmpului.

Sărbătoarea comunităţii va debuta sâmbătă, cu o slujbă religioasă în cinstea cuplurilor de aur,  dar şi a localnicilor care au peste 88 de ani.

După slujbă şi premierea sărbătoriţilor, va urma un spectacol dedicat acestora. Ziua va continua cu un program pentru tineretul din comună,  ce va include un concurs de miss şi mister, un spectacol susţinut de MCDJ_M, JOJO şi Nineka şi seara tineretului.

„Cea de a doua zi de sărbătoare a comunităţii  va începe cu slujbele religioase oficiate în bisericile din comună, cu dedicaţie pentru ziua recoltei, pentru tot ce înseamnă bogăţie şi sărbătoare a comunei Vârfu Câmpului. La ora 12.00 va avea loc parada portului popular, urmată de un spectacol de gală”, a precizat Maria Huţu. Spectacolul va fi susţinut de Fetele din Botoşani, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, Margareta Clipa şi Ansamblul „Codrii Cosminului”, din Voloca – Ucraina. La Vârfu Câmpului vor fi prezenţi şi oficiali din această localitate care, alături de Maria Huţu, vor semna o scrisoare de intenţie privind înfrăţirea dintre cele două localităţi.

Cei care vor participa la sărbătoarea comunei Vârfu Câmpului vor putea viziona şi expoziţii de animale, de păsări, de produse agricole şi obiecte realizate de meşteri populari. Sărbătoarea se va încheia cu un foc de tabără.

Articolul precedentTârg de produse agroalimentare organizat de Direcția Agricolă
Articolul următorBotoșăneni plecați la tratament cu bilete de la CJP