Primăria municipiului Botoșani are la dispoziție aproximativ cinci milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru a consolida și reabilita clădirea Teatrului Mihai Eminescu, o clădire veche de peste 100 de ani.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, lucrările de consolidare se vor încheia anul acesta urmând ca din primăvara anului viitor să înceapă reabilitarea și consolidarea clădirii. Primăria Botoșani a demarat procedura de licitație pentru desemnarea firmei care va executa lucrările.

„Dacă nu se mai întâmplă evenimente nefericite, cum s-au întâmplat în 2014-2015, Teatrul Mihai Eminescu ar putea fi finalizat la sfârșitul anului 2022. Nu se poate să avem o dată bani și să nu-l facem. Să pierdem banii europeni. Am avut noroc dar și curaj să ne batem pentru proiectul ăsta. Era o regulă europeană, un proiect odată pierdut, nu îți mai dă nimeni banii înapoi. Chiar ne gândeam, ce vom face cu Teatrul Mihai Eminescu. Am reușit să-i convingem să ne mai dea o dată banii. Botoșaniul și Sibiul au fost beneficiarii unor proiecte retrospective. Am fost și am discutat foarte serios cu cei de la Comisia Europeană”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Primăria municipiului Botoșani a avut la dispoziție aproximativ patru milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Mihai Eminescu. Din păcate, fostul primar Ovidiu Portariuc nu a știut cum să gestioneze situația în momentul în care s-a constatat că trebuie efectuate niște lucrări suplimentare la partea de consolidare. În 2015, Primăria Botoșani a pierdut finanțarea europeană iar Teatrul Mihai Eminescu a rămas o ruină în centrul municipiului. Anul acesta s-a reușit obținerea unei noi finanțări europene, în valoare de cinci milioane de euro și s-au demarat lucrările de consolidare urmând ca din 2020 să înceapă reabilitarea și modernizarea.