Atleții Liceului cu Program Sportiv au cucerit patru medalii la ediția de anul acest a Campionatului Național de Cros, juniori I, tineret și seniori, competiție care a avut loc astăzi dimineață, în pădurea Rediu.

Echipa de junioare I, formată din Bianca Podariu, Loredana Viziteu, Daniela Ignat, Ionela Viziteu, Bianca Apetroaie și Georgiana Crețu a urcat pe prima treaptă a podiumului. O contribuție foarte importantă la această performanță a avut atleta Loredana Viziteu care a terminat pe doi în proba individuală, cucerind medalia de argint.

De asemenea, echipa formată din Cătălin Liscan, Andrei Lupu, Iustin Iordachianu, Mihail Pădurariu, Adelin Crihan și Laurențiu Rotaru a cucerit medalia de bronz la categoria juniori I. Tot medalie de bronz a obținut echipa Andreea Coteață, Eliza Haivacă, Elisabeta Petrea, la categoria tineret.

„Avem locul întâi la fete, junioare. Avem și o medalie la individual. Mai avem dou[ medalii de bronz. Suntem în grafic. Am avut rezultate bune și în primăvară la copii, juniori II și III. Am confirmat valoarea. Sunt convins că atleta Loredana Viziteu va face parte și din echipa României pentru Balcaniadă. De asemenea, avem botoșăneni care acum concurează pentru alte cluburi din țară și care au urcat pe podium. Sunt studenți, s-au legitimat la alte cluburi care îi pot susține material iar acum concurează la tineret și seniori. Sunt fost elevi ai liceului nostru și este o mândrie să-i revedem”, ne-a spus Ioan Huncă, directorul LPS Botoșani.

Tot la ediția de anul acesta a CN de Cros, botoșăneanul Alexandru Corneschi, la CSM Craiova, s-a clasat pe doi la individual și a câștigat aurul cu echipa.

De asemenea, la start a fost și atleta Cristiana Frumuz. Deși are doar patru luni de când a născut, botoșăneanca a vrut să participe la acest campionat național. Cu câteva kilograme în plus și fără pregătire, Cristiana Frumuz nu s-a putut lupta pentru medalii dar a reușit să termine cei 8.000 de metri, în competiția senioarelor.

Articolul precedentNegocieri pentru stabilirea unui nou tarif la transportul gunoiului
Articolul următorBotoșaniul organizează luna viitoare Campionatul Balcanic de Cros. Peste 200 de sportivi din 19 țări vin să concureze