Caravana Eroilor va ajunge la Botoșani în următoarele zile, aceasta fiind adusă de Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”. Caravana Eroilor este o expoziție mobilă despre eroii și martirii români din temnițele comuniste, dedicată în principal elevilor, studenților și tinerilor din România. La Botoşani, expoziția va putea fi vizionată după următorul program:

– 1 aprilie, Colegiul Național „Mihai Eminescu”

– 2 aprilie, Colegiul Național „A.T. Laurian”

– 3 aprilie, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”

– 4 aprilie,  Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”

– 5 aprilie, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

„Vă așezăm în față, sub numele de eroi, doar câteva exemple din elita neamului românesc din secolul XX: oameni politici, militari de carieră, academicieni, profesori, avocați, ingineri, polițiști, medici, ierarhi, preoți, scriitori, oameni de cultură, studenți, țărani și oameni de rând, toți împreună și fiecare dintre ei opunându-se instaurării dictaturii comuniste în România.

Toți au ajuns pe nedrept, mai devreme sau mai târziu, în universul temnițelor comuniste, suferind ani grei de foamete, frig, mizerie, bătăi crunte, anchete distrugătoare, singurătate, deznădejde, teroare psihologică etc., dar Dumnezeu i-a arătat învingători în final, le-a dat putere să-și depășească limitele, neputințele, să-și îndrepte căderile, să-și sfințească viața, să-și ierte călăii și să devină modele de biruință a răului prin puterea credinței și a curajului”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor expoziţiei, mesajul acesteia este de fapt testamentul eroilor izvorât din experiența persecuției îndurată cu credință şi cheamă oamenii la întreita iubire de Dumnezeu, de aproapele și de neam.

 

Articolul precedentMedalie de aur cucerită de botoșăneanul Albert Munteanu la CN de cros FOTO
Articolul următorApartamenele ANL vor putea fi cumpărate de cei interesați