Doi tineri în vârstă de 20 și respectiv 17 ani sunt cercetați de către polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani pentru comiterea infracţiunilor de furt şi complicitate la furt.

În cursul zilei de ieri, în timp ce se aflau în faţa unei societăţi comerciale de pe strada Primăverii, profitând de neatenţia unei femei de 68 de ani din municipiu, i-au sustras din geantă un telefon mobil şi un portofel în care avea suma de 145 de lei şi documente personale.

Autorii au fost ulterior identificaţi de către poliţişti, iar prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

“În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi complicitate la furt, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se dispună măsuri. De asemenea, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru faptul că nu au respectat măsurile impuse prin ordonanţele militare referitoare la deplasarea în afara locuinţei”, spun reprezentanții IPJ Botoșani.

Cei doi tineri au fost amendați cu câte 2000 de lei.