În data de 11 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești – I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.40, polițiștii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Românești, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului național.

Deși colegii noștri au efectuat somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În zonă au fost descoperite abandonate zece colete cu ţigări.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 300.000 ţigarete (15.000 pachete), în valoare totală de aproximativ 142.410 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Articolul precedentMicrobuz cu 9500 de pachete cu țigări descoperit la Sadoveni
Articolul următorCaravana cu medici la Cristeşti