Cântare achiziționate pentru depistarea șoferilor de camioane care depășesc tonajul

0
58

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani a achiziționat două sisteme automate de cântărire cu tehnologie GPS, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita maximă de tonaj admisă pentru circulația pe drumurile județene.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în ultimul an s-au mai achiziționat un autoutilaj tip Unimog, plug de zăpadă în „V”, sărăriță, autoutilitară IVECO 3,5 tone, cu ladă, două tractoare cu brațe multifuncționale, două remorci, două pluguri în „V” atașabile celor 2 tractoare și două autoturisme Duster

“Sumele necesare acestor investiții au fost asigurate din bugetul Consiliului Județean Botoșani. Prin achiziția acestor două sisteme moderne de cântărire sperăm să descurajăm această practică a  unor transportatori de a-și încărca peste limita de tonaj admisă, camioanele. Vom implementa această măsură cât mai curând și cu siguranță va avea efectul scontat, și anume protejarea infrastructurii rutiere județene și în special a drumurilor nou asfaltate”, a precizat Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.