Botoșaniul organizează luna viitoare Campionatul Balcanic de Cros. Peste 200 de sportivi din 19 țări vin să concureze 

0
19

În primul week-end al lunii noiembrie, Botoșaniul va găzdui în premieră Campionatul Balcanic de cros, o competiție la care vor participa sportivi din 19 țări. Vor fi peste 200 de atleți, antrenori și reprezentanți ai federațiilor.

De organizarea acestui campionat balcanic se ocupă Federația Română de Atletism împreună cu Asociația Județeană de Atletism Botoșani. Ioan Huncă, directorul LPS Botoșani, ne-a spus că pregătirea acestei competiții a început în urmă cu mai multe săptămâni iar în acel week-end vor fi foarte multe persoane implicate în organizarea evenimentului. Dacă totul va fi perfect, sunt șanse mari ca la Botoșani să se organizeze următoarea ediție a Campionatului European de cros.

„Datorită organizări foarte bune de până acum și a traseului din pădurea Rediu, federația s-a orientat și vom organiza Campionatul Balcanic de cros. Vor participa în jur de 19 delegații din 19 țări. Este o premieră pentru Botoșani. Este un campionat balcanic dar sunt afiliate și alte țări care nu sunt din Balcani, cum ar fi Israel, San Marino. Este un prilej de a promova județului și de a aduce un beneficiu economic. Toate hotelurile vor fi pline. Chiar s-a avansat ideea organizării unui Campionat European de Cros în Botoșani. Sunt toate condițiile. Mulțumit tuturor instituțiilor care se implică, începând de la Jandarmerie, ISU, Poliția, Primăria Botoșani, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar. Am mobilizat toți colegii de la Liceul cu Program Sportiv, domnul inspector Anisie i-a mobilizat pe profesorii de educație fizică din județ. Vorbim de zeci de oameni implicați în organizarea acestei compeții”, ne-a spus Ioan Huncă.

O parte dintre delegații vor veni cu cel puțin patru-cinci zile mai devreme iar sportivii se vor pregăti în pădurea Rediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.