Zeci de oameni de cultură din România au venit astăzi la Botoșani pentru a asista la manifestările dedicate împlinirii a 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

O parte dintre invitați au venit în această dimineață, în sala Eminescu din primăria Botoșani, unde a fost programată o ședință extraordinară de Consiliu Local. Singurul punct pe ordinea de zi a fost: Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, laureatului Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, pe anul 2018.

După ce proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, scriitorul Gellu Dorian, președintele Fundației Culturale Hyperion, a prezentat invitații iar o parte dintre aceștia au ținut câte un discurs despre semnificația zilei de 15 ianuarie. Toți cei prezenți au coborât în Piața Revoluției unde au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu după care au mers la Biserica Uspenia și la Ipotești. Începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Tineretului, este programată Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primumcu recitalul poeţilor laureaţi.

Articolul precedentDirector adjunct nou la Direcția pentru Agricultură
Articolul următorReținut după ce a furat niște găini și a bătut o bătrână de 79 de ani