Botoșăneni plecați la tratament cu bilete de la CJP

0
16

192 de botoşăneni vor pleca începând cu 14 octombrie, în staţiuni de tratament cu bilete prin Casa Judeţeană de Pensii. Din totalul biletelor oferite, 31 de bilete sunt gratuite pentru beneficiarii de legi speciale cum sunt veteranii de război, persoanele cu handicap, văduve de război. Pensionarii, dar şi persoanele asigurate, vor beneficia de tratament în staţiunile Felix, Herculane, Vatra Dornei, Bălţăteşti, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Saturn, Neptun, Mangalia, Techirghiol, Lacu Sărat, Olăneşti, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Târgu Ocna, Sovata, Tuşnad, Nicolina, 1 Mai, Amara şi Moneasa. În topul staţiunilor preferate de pensionari se află staţiunile Vatra Dornei, Nicolina precum şi staţiunile de la malul mării.
Cei care vor să depună cereri trebuie să aducă o copie după cartea de identitate şi să completeze o cerere la sediul instituţiei. Aceste cereri intră în sistemul electronic al Casei Judeţene de Pensii şi astfel tichetele sunt distribuite pensionarilor.
Prioritate la cumpărarea biletelor de tratament au cei care nu au mai fost de cel puţin doi ani la tratament pe bază de bilet eliberat de Casa Judeţeană de Pensii.
Tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de 1.684 lei pentru un bilet la categoria două stele şi 1.764 lei pentru un bilet la categoria trei sau patru stele. Acest preţ include tariful pentru 12 zile de tratament.
De la începutul anului, au fost înregistrate 5.572 de cereri pentru de bilete de tratament. Au fost organizate 15 serii de tratament asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice şi alte unităţi cu care au fost încheiate contracte. Au fost repartizate în total 2.461 de bilete şi valorificate 2.345 de bilete din care 324 de bilete acordate gratuit beneficiarilor de legi speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.