Una din clădirile emblematice ale orașului se află în plin proces de reabilitare. Ctitorită în anul 1551 de doamna Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Botoșani, Biserica „Sf. Gheorghe”, va fi complet renovată.

 
Primarul Cosmin Andrei, însoțit de protopopul Petru Fercal și de parohul bisericii – monument, preotul Dumitru Mateciuc, a verificat stadiul lucrărilor demarate în august 2020.
 
„Din ce ne-au prezentat colegii, stadiul fizic al lucrărilor se află la 50%. Nu au fost probleme până în acest moment. Apreciez și determinarea constructorului care are, pentru acest edificiu, rezultate foarte bune. Cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne vedem și la sfințirea acestui lăcaș de cult”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
 
În momentul de față, se intervine pe partea de interior a bisericii și la turn, lucrări preconizate a fi finalizate până la sfârșitul anului.
Lăcașul de cult va avea toate utilitățile și va fi complet reabilitată, în concordanță cu arhitectura. Odată finalizată reabilitarea inițială, biserica va putea fi și pictată, în așa fel încât tot ansamblul să devină o „grădină a Maicii Domnului”.
Având în vedere că vineri va fi și hramul lăcașului de cult dar și prăznuirea Sfântului ocrotitor al Botoșaniului, preotul paroh Dumitru Mateciuc a menționat că slujba oficiată de ÎPS Teofan nu se va putea ține la Biserica „Sf. Gheorghe”, din cauza lucrărilor de amploare, ci la Mănăstirea Popăuți, începând de la ora 09,00.
Termenul estimat pentru finalizarea întregii lucrări, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, finanțată din fonduri europene, este de 24 de luni.

Sursa: Realitatea de Botosani