Banii alocați partidelor rămân la centru. Primar din Botoșani: „Ne susținem singuri campaniile”

0
18

Aproape 55 de milioane de euro din bugetul statului se duc către partidele politice din România dar la organizațiile județene sau locale nu ajunge niciun euro. Toți banii sunt păstrați la centru și cheltuiți de șefii partidelor.

Ba mai mult, organizațiile județene trebuie să plătească lunar câte o sumă care este adunată din cotizațiile membrilor. Liberalul Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, spune că până acum nu a primit niciun leu de la partid pentru activitățile politice și că a susținut financiar toate campaniile electorale.

„Sunt niște sume enorme care ajung la partidele politice. Nu cred că sumele alea ajung vreodată la noi, la cei din teritoriu.  Noi ne susținem singuri campaniile electorale. La alegeri europarlamentare, bannerele alea le susținem singuri. Banii alocați partidelor ajung undeva sus. Nu pot să-mi dau seama dar sunt sume enorme pentru partide. E normal ca partidele să se susțină singure. Vrei să faci politică, plătește. Nu bani de la bugetul statului. Normal ar fi ca fiecare partid să se autofinanțeze”, a declarat liberalul Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.