Cu largul concurs al aleşilor locali, consilierul PSD Laurenţiu Maftei a obţinut ieri de la bugetul local 3.300 de lei, bani cu care va tipări  cartea „Pagini din Istoria României în context european”. Propunerea de a aloca bani pentru tipărirea a o sută de exemplare ale cărţii a venit din partea unui alt consilier PSD, Ioan Brânzei.

În şedinţa de ieri a Consiliului Municipal, în debutul dezbaterii acestui proiect de hotărâre, consilierul liberal Daniel Botezatu i-a sugerat autorului cărţii să amâne proiectul pentru şedinţa din luna decembrie, pentru ca un istoric să dea referinţe despre această lucrare. Laurenţiu Maftei s-a arătat contrariat că se cer recenzii despre carte, lucru care nu s-a întâmplat în cazul altor cărţi finanţate de la bugetul local. Totodată, el a explicat că această carte este o încununare a unui proiect pe care îl dedică Anului Centenar, adăugând că lucrarea ce conţine „păreri personale, concluzii şi consideraţiuni care arată istoria adevărată a ţării noastre” este cerută în mediul şcolar.

Eugen Ţurcanu a intervenit în discuţii făcând trimitere la aspectul moral al acestei achiziţii. „Problema este de simbol, ce semnal transmite Consiliul Local cetăţenilor. Şi aşa Consiliul Local are o imagine făcută praf datoriră faptelor de acest gen. Eu îl apreciez pe domnul Laurenţiu Maftei, este un tip inimos”, a spus Eugen Ţurcanu. Consilierul liberal a ţinut să afirme că intervenţia sa nu are legătură cu partidul din care Laurenţiu Maftei face parte, ci cu faptul că este consilier local. „Domnule Maftei, înţelegeţi şi nu acceptaţi pentru că ne judecă oamenii, ne votăm între noi, ne premiem cărţi, despre asta este vorba. Nu am nimic de spus despre actul artistic şi compoziţia cărţii, vorbesc despre gestul că suntem consilieri locali şi ne votăm între noi”, a mai precizat Eugen Ţurcanu.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a reamintit că deliberativul local a achiziţionat diverse cărţi şi i-a spus lui Daniel Botezatu că nu a cerut recenzie la cartea de colorat pe tema Unirii achiziţionată de primarul Cătălin Flutur. Nici liberalul Iulian Blaga nu a contestat calitatea de scriitor a lui Laurenţiu Maftei, însă s-a referit la cei 3.300 de lei alocaţi de la bugetul local, sugerându-i autorului să doneze această carte.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, cartea scrisă de Laurenţiu Maftei va ajunge în bibliotecile şcolare din municipiu şi va putea fi citită de elevi. „Până la urmă, recunoaştem un lucru care se întâmplă. Cineva face ceva”, a arătat edilul.

Proiectul a trecut cu 14 voturi pentru, liberalii Cătălina Lupaşcu, Marius Oroşanu, Eugen Ţurcanu şi Iulian Blaga abţinându-se de la vot. Laurenţiu Maftei nu a participat la vot.

Articolul precedent100 de ani de România sărbătoriți în stradă la -6 grade FOTO&VIDEO
Articolul următor100 de lampioane lansate către cer de Ziua Națională a României FOTO&VIDEO