Bani pentru cărți în An Centenar

0
20

În An Centenar, aleşii locali botoşăneni vor aproba câteva proiecte de hotărâre vizând alocarea unor fonduri pentru achiziţionarea unor cărţi, a unui mesh tricolor şi a unui tablou care au ca temă Marea Unire.

Primul proiect vizează alocarea a 3.000 de lei pentru 150 de exemplare ale cărţii  „Biserica Botoşăneană şi Marea Unire” , autor Ioan Iordachi, preot paroh al Parohiei „Ziua Crucii”, din municipiul Botoşani. „Cartea se înscrie în calendarul evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri evocând aportul Bisericii Ortodoxe din cele două judeţe Botoşani şi Dorohoi, la realizarea Marii Uniri”, se arată în raportul de specialitate, care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Pentru mesh-ul tricolor de pe sediul Primăriei suma propusă este de 14.000 de lei. Consilierilor li se va cere votul şi pentru alocarea a 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui tablou reprezentând „Hora Triumfală”, autor, pictorul botoşănean Daniel Andrei Relenschi. „Tabloul reprezintă o horă tradiţională manifestată în faţa Arcului de Triumf din Botoşani…”, se arată în raportul de specialitate.

Consilierul Ioan Brânzei a propus ca de la bugetul local să se aloce  3.300 de lei pentru cumpărarea a 150 de exemplare ale cărţii „Pagini din istoria României în context european”, autor, consilierul municipal Laurenţiu Maftei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, „cartea constituie o istorie a sacrificului suprem al înaintaşilor noştri pe câmpul de luptă fără de care astăzi nu eram împreună pe acest pământ străbun românesc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.