FC Botoșani va primi mai puțini bani în acest an de la Primărie. Astfel, consilierii municipali botoşăneni au plafonat prin vot fondurile nerambursabile care pot fi atrase de către asociaţiile sportive. ONG-urile nu vor putea obţine mai mult de 30% din bugetul alocat pentru activităţile sportive. Marele perdant va fi FC Botoşani, care anul trecut a luat grosul din finanţările nerambursabile asigurate ONG-urilor de către municipalitatea botoşăneană.  În 2018, FC Botoşani a primit 578.000 de lei, din cei 850.000 lei solicitaţi. Alte sume consistente au ajuns la CS „Real Taekwondo” – 46.962 de lei,  CS Magnum – 51.346 lei, CS Dante – 29.453 de lei, CS Dao – 32.009 lei.

Din cele 41 de asociaţii care au depus anul trecut proiecte, au avut câştig de cauză 33, 16 din domeniul sportiv, zece din cel cultural, cinci pe social şi protecţia mediului, respectiv două cu proiecte de educaţie civică. Bugetul total alocat a fost de un milion de lei, din care 850.000 de lei pentru activităţi sportive, respectiv 150.000 de lei pentru cultură, social, protecţia mediului, educaţie civică.

Conducerea Primăriei Botoşani încă nu a anunţat suma care va fi pusă la dispoziţia ONG-urilor, bugetul local urmând a fi aprobat, cel mai probabil, până la finele acestei luni.

Articolul precedentClasament făcut de IȘJ în funcție de rezultatele la simularea examenelor naționale
Articolul următorVIDEO. Taxele și impozitele mai mari, de la 1 mai, în mai multe localități din județul Botoșani