Peste 300 de persoane au participat la a doua ediție a Balului Fermierilor, un eveniment organizat de Asociația Moldoovis. De crescători de oi, la crescători de vite, la apicultori și până la fermieri care lucrează mii de hectare de teren, cu toții au participat la un eveniment care le-a fost dedicat.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, a început evenimentul cu premiere fermierilor. Asociația Moldoovis a premiat 30 de crescători de oi din rasa karakul care au exemplarele cele mai valoroase și care în ultimul an s-au dezvoltat. Printre cei 30 de femieri premiați au fost și câțiva crescători de oi di celelalte județe ale Moldovei și asta deoarece în cadrul Asociației Moldoovis sunt fermieri din Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui și Neamț.

Pentru că evenimentul nu a fost dedicat doar crescătorilor de oi ci au participat și ceilalți fermieri, au fost evidențiați alți trei fermieri botoșăneni care în ultimii ani au avut o creștere spectaculoasă. Este vorba de Apicultorul Iustin Marineac plus Tiberiu Nichiteanu și Iulian Merticaru, doi fermieri care lucrează fiecare peste 1000 de hectare de teren și care au investit sume uriașe în agricultură.

Ulterior, în fața fermierilor veniți să se distreze și-au făcut apariția Fetele din Botoșani care au încălzit repede atmosfera. Apoi a urma spectacolul Ansamblului Plăieșii din Republica Moldova. Este vorba un ansamblu care de vreo doi ani este invitat la foarte multe evenimente culturale în România. Când Nicolae Gribincea și ceilalți plăieși au început să cânte, majoritatea fermierilor aflați la mese au venit spre ringul de dans. Unii mai curajoși, au făcut o horă. Alții au preferat să urmărească spectacolul făcut de moldoveni iar alții au filmat și au făcut live pe facebook pentru a le arăta și prietenilor cum e la balul fermierilor.

Articolul precedentA încercat să-i păcălească pe polițiști și s-a ales cu dosar penal pentru fals privind identitatea
Articolul următorPrimăria Flămânzi cumpără autobuze electrice cu fonduri europene