A pus mașina de spălat in funcțiune, dar nu a verificat dacă prelungitorul prezintă defecțiuni. Și a mai făcut două greșeli. A acoperit cablul cu un covor si a plecat de acasă. Cumulate, cele trei greșeli au dus la pierderea locuinței.

Deși era in miezul zilei, incendiul a fost observat târziu, când era extins la bunurile din trei încăperi și acoperișul casei. Solicitați sa intervină pentru stingerea incendiului, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni si voluntarii din comuna, au intervenit, mai bine de doua ore.

A fost înlăturat și riscul de explozie, din interiorul casei fiind scoase doua butelii. Deși nu au fost atinse de flăcări, celelalte încăperi nu mai pot fi locuite din cauza apei si a fumului care au degradat pereții. Evenimente ca cel descris anterior și care s-a produs vineri după – amiaza, pe raza comunei Coțușca, pot fi prevenite, daca:

 Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

 Nu interveniţi asupra contorului;

Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

 Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

 Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

 Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentTrei tineri din Iași au fost înjunghiați noaptea trecută! Unul dintre ei a murit
Articolul următorAutoritățile iau în calcul mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii virusului