Asociaţia „Sufletul lalelelor”, structură care militează pentru apărarea drepturilor bolnavilor de Parkinson, a marcat ieri un an de activitate. Iniţiativa înfiinţării acestei structuri îi aparţine Emiliei Paula Zagavei, persoană care se confruntă cu aceeaşi problemă de sănătate. Aceasta s-a bucurat şi de sprijinul senatorului Lucian Trufin. Ieri, într-un cadru festiv, Emilia Paula Zagavei şi Lucian Trufin au prezentat succint activitatea asociaţiei.

Preşedintele Asociaţiei „Sufletul lalelelor” a arătat că în urma vizitelor făcute în multe localităţi a găsit multă suferinţă, deznădejde şi neputinţă, lucruri care au motivat-o şi mai mult să meargă mai departe cu acest demers umanitar. „A fost multă muncă, enorm de multă muncă pentru mine, pentru cei care mi-au fost alături. Am avut oameni cu suflet, care mi-au îndrumat paşii şi mi-au fost alături la fiecare eveniment”, a declarat în debutul festivităţii Emilia Paula Zagavei.

„E o onoare pentru mine că pot să realizez împreună cu doamna Paula aceste lucruri frumoase. Mie îmi umplu sufletul. E parte din viaţă, e parte din activitatea mea care mă sensibilizează cel mai mult. Nu m-am simţit niciodată obligat, sau dator să vă ajut, o fac doar din plăcere”, a explicat parlamentarul.

În acest an, preşedintele asociaţiei a găsit în judeţ persoane bolnave de Parkinson care nu beneficiau de sprijin sau tratament de specialitate.

Prima acţiune a fost făcută anul trecut, înaintea sărbătorilor de iarnă, când au fost duse daruri mai multor botoşăneni din judeţ care suferă de această boală. Ulterior, ajutorul s-a concretizat în medicamente, aparatură medicală, ore de terapie şi recuperare, produse alimentare, alte bunuri necesare persoanelor care se confruntă cu această boală.

Asociaţia a reuşit în acest an să obţină şi o finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean.

La Săveni asociaţia a organizat şi un spectacol umanitar, în cadrul căruia s-au strâns 6.000 de lei. O altă sumă de 10.000 de lei s-a obţinut de la cei care au ales să cedeze 2% din impozitul pe venit.

Un plan ambiţios pentru conducerea asociaţiei este atragerea unei finanţări europene pentru înfiinţarea unui centru pentru bolnavii de Parkinson.

Conducerea asociaţiei a făcut apel la toţi botoşănenii care suferă de această boală să se înscrie în această structură care le reprezintă interesele şi militează pentru rezolvarea problemelor lor.

Articolul precedentGolofca vrea să învingă FC SB-ul lui Dică și MM: „E un meci special”
Articolul următorDARABANI. Bărbat decedat într-un incendiu