Botoșănenii care doresc să cumpere locuințe ANL vor putea face acest lucru în viitorul apropiat. Ieri, consilierii municipali au votat regulamentul de vânzare a locuinţelor construite pentru tineri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, iar acestea vor putea fi vândute de Locativa, societatea care administrează fondul locativ al municipiului Botoşani. Până la această dată au fost primite  163 de cereri de la chiriaşi care vor să devină proprietari. Primele vor fi vândute apartamentele din blocurile unde au fost făcute deja cărţile funciare. Anul trecut, de la bugetul local au fost asigurate fonduri pentru realizarea cărţilor funciare pentru blocurile ANL de pe Aleea Călugăreni, blocurile O4 şi H4 din zona centrală a oraşului. În bugetul local pe acest an vor fi prinse fonduri pentru continuarea procedurilor preliminare vânzării propriu zise.

Preţul de vânzare este cel stabilit anul trecut, respectiv 1600 de lei metru pătrat arie desfăşurată. Potrivit ultimelor  calcule, preţul la locuinţele ANL pleacă de la 22.000 de euro şi ajunge la aproximativ 50.000 de euro, la apartamentele cu patru camere.

Chiriaşii ANL au posibilitatea de a achiziţiona apartamentele cu plata integrală la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, sau cu plata în rate. În municipiul Botoşani sunt 64 de scări de bloc de tip ANL. Municipalitatea are contracte cu 631 de chiriaşi care locuiesc în apartamente ANL.

Articolul precedentCinci licee botoșănene vor găzdui Caravana Eroilor
Articolul următorLIGA 3. FC 2 Botoșani câștigă, Darabani pierde