Marius Budăi este una dintre cele trei variante ale PSD pentru candidatura la Primăria Botoșani. În afara ministrului Muncii, mai sunt deputatul Răzvan Rotaru și viceprimarul Cosmin Andrei.

Chiar dacă este cotat cu cele mai mari șanse de către social democrații botoșăneni, ministrul Muncii a declarat că își mai dorește un mandat de parlamentar. El este președinte executiv al Filialei Județene PSD Botoșani și foarte probabil va fi primul pe lista pentru Camera Deputaților. La Senat, pe primul loc va fi Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

„Nu știu cum să răspund ca să nu supăr pe nimeni. Nu știu dacă sunt cotat primul. Va fi o perioadă de înscrieri, urmează un sondaj. Mi-aș dori ca o perioadă să mai continui la București. (…) Știu că domnul deputat Răzvan Rotaru se va înscrie în această cursă, se va înscrie Cosmin Andrei. Vom face acel sondaj. Eu cred că Partidul Social Democrat este capabil ca 2020 să câștige primăria municipiului Botoșani. Vom face cu toții eforturi, suntem într-o competiție electorală și cred putem ajunge și în România să spunem că suntem adversari politici și nu dușmani”, a spus Marius Budăi.