Lucrările la noul cartier ANL al municipiului Botoșani, construit în zona Lebăda, au fost finalizate în toamna anului trecut dar primăria nu a reușit nici până acum să le racordeze la utilități.

Viceprimarul Cosmin Andrei consideră că în mod intenționat s-a tergiversat racordarea la utilități pentru a fi înmânate cheile locuințelor cât mai aproape de alegerile locale. El acuză că primarul Flutur încearcă să mai câștige astfel niște voturi.

“Am semnat protocolul de predare primire al obiectivului de investiții: Locuințe pentru tineri destinate închirierii. 80 de apartamente au intrat în patrimonial primăriei. Procesul verbal de finalizare a lucrărilor a fost semnat încă din data de 12 septembrie dar nici până astăzi nu avem finalizate lucrările la utilități iar locuințele nu pot fi repartizate tinerilor. Blocurile încă nu sunt branșate la rețelele de apă, canalizare, gaz și energie electrică. Interpretez acest lucru ca o măsură cu un puternic caracter politic și electoral al primarului Flutur. A sincronizat recepția utilităților cu campania electorală care urmează. Suntem în sezonul rece iar aceste lucrări trebuie conservate până la repartițialor. Putem fi răspunzători dacă apar deficiențe deoarece acele locuințe nu sunt încălzite”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur nu a putut fi contactat pentru a avea o reacție la acuzele viceprimarului  deoarece este plecat în concediu de odihnă.