Situație incredibilă la Stațiunea de Cercetare Popăuți. Angajații instituției lucrează cu bodyguarzii lângă ei de frică să nu fie agresați. Mai mullți tractoriști și paznici ai stațiunii de cercetare au fost amenințați și chiar bătuți de o serie de indivizi.

În această dimineață, polițiștii au fost chemați din nou la Stațiunea de Cercetare Popăui după ce angajații instituției au fost amenințați și agresați de niște indivizi. Nu este pentru prima dată când aceeași indivizi care intră abuziv pe terenurile instituției și recurg la acte de violență. Conflictul este de mai mulți ani și chiar dacă s-au făcut foarte multe sesizări la Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, nu s-au luat măsuri. Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, susține că angajaților le este frică să mai lucreze deoarece sunt amenințați. El a făcut un apel către noua conducere a IPJ Botoșani să ia măsuri astfel încât conflictul să înceteze.

“Mă confrunt cu o problemă de ani de zile, foarte gravă. Îmi pleacă foarte mulți oameni, ingineri, specialiști, mecanici agricoli, pentru faptul că un anumit individ, Ionescu Luigi Mihai, ne tulbură liniștea privind suprafețele de teren, proprietatea Academiei de Științe Agricole și Silvice. Insist către conducerea IPJ Botoșani să rezolve acest caz pentru că s-a trecut la amenințări cu moartea, amenințări cu incendii ale tractoarelor. Mecanicii mei pleacă acasă pentru că nu poate nimeni să potolească un individ certat cu legea”, ne-a spus Ionică Nechifor.

Directorul Stațiunii Popăuti spune că deși au fost depuse mai multe sesizări la Poliție pentru amenințări, vătămare corporală și distrugere, niciuna nu a fost soluționată.

“Stau dosarele și plângerile penale făcute, în sertarele Poliției și Parchetului, se plimbă de la o instituție la alta și nu se rezolvă absolut nimic”, a mai afirmat Ionică Nechifor.

Conducerea Stațiunii Popăuți a informat inclusiv Ministerul Agriculturii și Ministerul de Interne despre problema existentă la Botoșani.