Nu mai puţin de nouă persoane au fost depistate muncind la negru, în cursul lunii septembrie, în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Verificările au fost efectuate la 98 de angajatori, cu un număr de 2.414 salariaţi din care 1.057 femei şi un minor. Au fost sancţionaţi şapte angajatori, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale din care cinci avertismente şi şase amenzi în valoare totală de 127.500 lei.
Au fost depistate nouă persoane desfăşurând muncă nedeclarată, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 120.000 lei.
Au mai fost aplicate sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă, respectiv pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal.
În cadrul sănătăţii şi securităţii în muncă, în urma controalelor la 48 de agenţi economici, au fost constatate 154 neconformităţi şi au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale, fiind dată o amendă de 7.000 lei şi 153 avertismente. Au fost comunicate 6 evenimente de către angajatori către ITM. De asemenea au fost cercetate 4 evenimente soldate cu incapacitate temporară de muncă, fiind înregistrate şi 2 accidente de muncă. Sancţiunile au fost aplicate pentru neinstruirea angajaţilor, lipsa planului de prevenire şi protecţie, lipsa examenului medical la angajare, nerespectarea măsurilor de prim ajutor la locul de muncă.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de ITM în cursul lunii septembrie este de 134.500 lei.

Articolul precedentNici bine nu au terminat de asfaltat și deja sunt gropi. „Acest drum a costat 10 milioane de lei”
Articolul următorTarg de produse agroalimentare deschis de oficiali