În perioada sărbătorilor pascale, la nivelul Poliției Locale a Municipiului Botoșani au fost instituite măsuri specifice, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite, precum asigurarea ordinii și siguranței publice, menținerii unui climat de conviețuire civilizat, fluidizării circulației în zonele aglomerate, prevenirii și combaterii cerșetoriei, interzicerea comercializării diferitelor produse în locuri neautorizate și cu încălcarea prevederilor legale, prevenirii blocării traficului rutier prin parcarea autovehiculelor în locuri nepermise și protejării bunurilor care aparțin domeniului public și a mobilierului stradal. Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță a cetățenilor, efectivele au acționat, în principal, în piețele de pe raza municipiului, în zona bisericilor, cimitirelor, dar și în apropierea marilor magazine.

În ziua de 25 aprilie, în jurul orei 15.30 pe strada 1 Decembrie a fost identificată o femeie în vârstă de 33 ani, care consuma băuturi alcoolice în fața magazinului cu program non-stop. Având în vedere cele constatate, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 200 lei, contravenienta fiind îndepărtată din zonă. Nu după mult timp, la ora 17.00, femeia a revenit în zonă, fiind într-o stare avansată de ebrietate, cu un comportament recalcitrant, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță, pentru a fi internată la Secția de Psihiatrie.

A doua zi, pe aceeași stradă din municipiul Botoșani, a fost găsit un bărbat care consuma băuturi pe domeniul public, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.

„Nici noaptea Învierii nu a fost lipsită de incidente, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2.800 lei, pentru consumul de băuturi alcoolice, tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru aruncarea deșeurilor menajere pe domeniul public”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

De asemenea, s-a intervenit pe strada Alexandru Donici, pentru aplanarea conflictului izbucnit între gestionara unui magazin și un client în vârstă de 48 de ani, cel din urmă amenințând cu acte de violență. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 400 lei și
îndepărtat din zonă.

Articolul precedentCod Portocaliu de inundații. 10 hectare sunt inundate, 4 stâni evacuate
Articolul următorTânăr transportat la urgențe în urma unui accident de muncă