Persoanele fără adăpost vor fi ajutate de municipalitatea botoşăneană. Mâine va fi deschis adăpostul temporar de urgenţă pe timp de noapte amenajat în incinta Şcolii 3.

Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că acest adăpost va fi deschis în intervalul orar 16.00 – 8.00. „Deocamdată nu se înregistrează  temperaturi care să impună cazarea acestor persoane şi pe timpul zilei şi nici nu avem personal ca să asigurăm permanenţa acolo”, a declarat oficialul. În funcţie de situaţia fiecărei persoane în parte, se va decide dacă municipalitatea le va asigura pe lângă cazare şi masă. Pe timpul nopţii, de la 22.00 la 8.00 dimineaţa, paza acestui adăpost va fi asigurată de cadre de la Poliţia Locală. „În sezonul rece trecut, în perioada critică, am avut şi peste 40 de persoane cazate acolo”, a mai afirmat Dorin Burlacu.

Potrivit celor precizate de Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale, în oraş au fost identificare 36 de persoane fără adăpost, care stau, de regulă, în zona rampelor pentru depozitarea deşeurilor menajere.

Articolul precedentBotoșănean condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului
Articolul următorMilioane de lei datorii către Modern Calor