La data de 29.07.2018 poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un drum comunal din localitatea Havârna se află un autoturism avariat.

Din verificările efectuate s-a stabilit că un tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate, a condus pe raza localităţii Havârna un autoturism încredinţat de un consătean de 20 de ani, iar pe timpul deplasării a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar pe marginea drumului public. În  urma impactului a rezultat avarierea ambelor vehicule.

Din cercetări a reieşit faptul că tânărul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, el a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Totodată, persoana care i-a încredinţat autoturismul este cercetată pentru comiterea infracţiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Articolul precedentAgenți economici amendați cu câte 10.000 lei
Articolul următorRazii urmate de amenzi în Todireni și Hlipiceni