Începând de astăzi amatorii de pescuit dar și cei care desfăşoară aceste activități comercial în apele de frontieră vor trebui să ia o pauză de două luni. Astfel, potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, începând de astăzi a intrat în vigoare ordinul privind instituirea prohibiţiei la pescuit în scopul refacerii biologice a resurselor acvatice vii. Măsura a fost instituită în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie – 9 iunie inclusiv. Astfel, în perioadele respective se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie-9 iunie inclusiv.

Totodată, se interzice pescuitul şi în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie-9 iunie inclusiv.

Poliţiştii de frontieră atrag atenţia asupra faptului că pescuitul sportiv în Prut şi lacul de acumulare Stânca poate fi practicat doar în baza unui permis şi a unui aviz de pescuit în apele de frontieră emis de Poliţia de frontieră. De asemenea, pescare sunt atenţioonaţi că sunt supuşi controlului lucrătorilor Poliţiei de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente,cu avizul prealabil al organelor Poliţiei de Frontieră.

 

Articolul precedentAmenzi în valoare de 2800 lei la raziile din această dimineață
Articolul următorInformare meteorologică de ploi pentru acest sfârșit de săptămână