Numărul accidentelor rutiere grave, soldate cu decese, este în creștere de la începutul anului, în contextul în care, pe ansamblu, numărul incidentelor pe șosele a scăzut. În acest context, Poliția Română pregătește un set de noi propuneri și reglemenari, care vizează atât majorarea unor sancțiunilor, cât și definirea ca atare a unor atitudini greșite în trafic.

„În primele 7 luni au murit aproximativ 930 de persoane, în condițiile în care, față de anii precedenți, avem mai puține accidente, dar cu urmări mai tragice, pentru că sunt implicate mai multe persoane într-un singur eveniment de acest fel”, a declarat la Realitatea Plus purtătorul de cuvânt al Poliției Române,  Georgian Drăgan.

 

Factorii care duc pe producerea accidentelor țin atât de lipsa de pregătire a conducătirlor auto, cât și de atitudini greșite. Pentru descurajarea celor din urmă, poliția rutieră a preg[tit un set de propuneri care ar urma să ajungă în legislația rutieră.

„Circulația pe contrasens și pe banda de urgeță trebuie să fie pedepsite mai asupra, la fel avem o serie de propuneri pentru sancțioarea comportamentului agresiv în trafic, acum nu este clar reglementat si sancționat, deși vedem foarte bine că fenomenul a luat amploare și e cauza tot mai multor accidente grave”, a declarat Drăgan.

 

O altă propunere ce ar urma să fie dezbătută este cea referitoare la statului conducătorilor de trotinete electrice.